Határtalanul

Zombor városa

Zombor, a néhai Bács-Bodrog vármegye székhelye, most Nyugat-Bácska közigazgatási központja. Zombort a Szentmihályi Czoborok alapították és bár a történelem viharai megtépázták, magyar lakosságát a törökök elhurcolták, mindig voltak olyan időszakok és olyan szorgos emberek, akik munkájának eredményeképpen ez a település jelentős várossá növekedett, és jó híre messzire eljutott. Zombor 1749. február 17-én nyerte el Mária Teréziától a Szabad Királyi Város címet. A város ma a régió legzöldebb városaként szerepel a köztudatban, hisz utcáin 18.000 ostorfa díszeleg, és több gyönyörű park is van a városban. A város ideális kirándulóhely, a magyar határ közelségében fekszik.

Látnivalók: Belváros, Megyeháza - benne Eisenhut Ferenc Zentai csata című óriásfestménye (képrámával 40 m2), Városháza, Szent István templom, Szentháromság templom, Napóra, Színház, Képtár, Múzeum, stb.

Zombor látnivalói

Magyar Polgári Kaszinó, Zombor

A zombori Magyar Polgári Kaszinó 1867-ben lett hivatalosan bejegyezve és azóta töretlenül áll a zombori magyarság szolgálatában. Felújított épületünk a városközpontot körülvevő nagykörút egyik dísze. Épületünk udvarán helyezkedik el a zombori születésű aradi vértanú, Schweidel József 2017-ben felállított szobra. Épületünkben közösségi, szórakozási lehetőségekre is alkalmas termek találhatók.

A zombori Magyar Polgári Kaszinó évente több alkalommal fogad vendégeket a Határtalanul! Programban, teljes körűen leszervezve a helyben és a környéken biztosítható a programokat. A programokba – igény és lehetőség szerint – bevonjuk a zombori Testvériség-Egység Általános Iskola magyar osztályát is.

A Kaszinó épülete

Kirándulási lehetőségek a környéken:

  • Bezdán, Duna part, Felsődunamente természetvédelmi körzet, a batinai ütközet (1944) emlékhelye (25 km)
  • Bács, Bácsi vár, Ferences templom (50 km)
  • Újvidék, Pétervárad erőd (100 km)
  • Eszék, eszéki vár (70 km)
  • Szabadka (60 km)

Az étkezés helyben, szállás lehetőségek a partnereinknél biztosított:

Piccolina, (max 24 fő), kiváló minőség, www.piccolina.rs

Lodge In, (max 42 fő), jó minőség, www.lodge.in

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, lépjen velünk kapcsolatba!

Kapcsolat: Cselenák Kornél

Telefon: +381 25 413-164

E-mailcím: mpkzombor@gmail.com